Piernikowe High Protein Iced Coffee o smaku latte macchiato
Składniki:
2 miarki High Protein Iced Coffee o smaku latte macchiato (22 g)
¼ łyżeczki mielonego imbiru
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
250 ml niesłodzonego napoju migdałowego
1 łyżeczka nektaru z agawy
¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
Sposób przygotowania:
W kubku wymieszaj High Protein Iced Coffee, mielony imbir i cynamon. Wlej napój migdałowy do małego garnka, dodaj zmieszane suche składniki i delikatnie podgrzej na średnim ogniu. Dodaj nektar z agawy i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj, aż powstanie pianka. Podawaj w kubku, posypać mielonym imbirem.
Wartości odżywcze w 1 porcji :
Kalorie: 144 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcze: 3,5 g
Węglowodany: 13 g
Błonnik: 2 g
Ekspresowy deser
Składniki
20 g wiórków kokosowych
2 brzoskwinie lub nektarynki
orzechy nerkowca 10 g
jogurt kokosowy 150 ml
Sposób przygotowania:
Do jogurtu kokosowego dodajemy wiórki kokosowe, pokruszone orzechy nerkowca oraz pokrojone kawałki brzoskwini.
Wartość odżywcza:
Kcal: 421
Białko: 6g
Węglowodany: 45g
Tłuszcze: 25g
Błonnik: 5g