Zastanawiasz się czasami co jeść, żeby Twoje ciało wyglądało lepiej?
Chcesz uelastycznić skórę i zminimalizować powstawanie zmarszczek?
Istnieje grupa produktów, które w naturalny sposób rzeźbią Twoje ciało niczym skalpel w klinice medycyny estetycznej ?
-
Przeciwutleniacze – wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego. Najlepszy ich źródłem są warzywa i owoce, których naturalny kolor świadczy o obecności w nich ważnych dla naszego organizmu związkach. Jedzmy szczególnie owoce jagodowe! Nie zapominajmy też o rutynie, obecnej np.: w kaszy gryczanej, która wzmacnia naczynia krwionośne.
-
Woda – żeby pozbywać się nadmiaru wody z organizmu trzeba ją pić! Woda oczyszcza organizm, wspomaga wypróżnienia, dba o właściwą termoregulację ciała i nawilżenie skóry.
-
Witamina C – codzienne uzupełnianie witaminy C pomaga w produkcji kolagenu potrzebnego dla elastyczności skóry! Osoby na diecie zachęcamy do zjadania bogatych w nią warzyw i owoców, oszczędzamy jednocześnie kalorie np.: natka pietruszki, papryka, pomidor, kapusta, jarmuż, truskawki, papaja.
-
Potas – chcesz pozbyć się obrzęków – uzupełniaj w diecie potas! Bogate w potas są np.: bataty, buraki, pomidory, szpinak.
-
Kwas Liponowy – Zapobiega twardnieniu tkanki podskórnej i uelastycznia włókna kolagenu, co okazuje się zbawienne dla osób odchudzających się, chcących uniknąć zwisów skórnych. Dodatkowo wykazuje właściwości oczyszczające wątrobę i organizm z metali ciężkich. Jego źródła znajdziemy w: szpinaku, brokułach
-
Witaminy z grupy B – pełnią szereg ważnych dla Naszego organizmu funkcji m.in. regulują funkcjonowanie układu nerwowego oraz uczestniczą w procesach metabolicznych i przyswajaniu węglowodanów. Zmniejszają stres i biorą udział w tworzeniu neuroprzekaźników – serotoniny, co okazuje się ważnym elementem w trakcie procesu odchudzania, bo zapobiega kompulsywnemu jedzeniu.
-
Lignany – inaczej nazywane fitoestrogenami, dbają o właściwą gospodarkę hormonalną, w tym regulację estrogenu, przyczyniając się do zahamowania w powstawaniu cellulitu. Dodatkowo wspomagają rozwój mikroflory bakteryjnej przewodu pokarmowego, ważnej u osób na diecie. Sztandarowym produktem, zawierającym te związki jest siemię lniane.