Ciasto czekoladowe w wersji fit
Składniki:
puszka czerwonej fasoli (240 g)
fruktoza 5 g (lub ksylitol/stewia)
5 miarek Koktajl odżywczy Formuła 1 smaku czekoladowym
1 średni banan
3 łyżki nasion słonecznika
garść suszonej żurawiny
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju rzepakowego
4 łyżki odtłuszczonego kakao
Sposób przygotowania:
Fasolę odsączamy z zalewy i dokładnie przepłukujemy. Miksujemy z 4 jajkami i bananem. Następnie dodajemy resztę składników i mieszamy. Powstałą masę przekładamy do niewielkiej formy keksowej (wysmarowanej delikatnie olejem i oprószonej bułką tartą lub mąką). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy 40-50 minut.
Wartości odżywcze w 1 porcji :
Kalorie: 183 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 23 g
Błonnik: 3 g
Ciasteczka z gorzką czekoladą
Składniki:
2 miarki Protein drink mix (56 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleczka kokosowego
85 g syropu klonowego
100 g masła
85 g syropu klonowego
50 g posiekanej gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Utrzyj masło i syrop klonowy na puszystą masę. Dosyp mąkę kokosową, PDM i proszek do pieczenia. Wymieszaj dodając mleczko kokosowe. Na koniec dorzuć kawałki czekolady. Uformuj kulki ( około 25 g), do pieczenia lekko spłaszcz. Piecz w temperaturze 180 C przez 10 minut. Pozostaw, aby ostygły.
Produkt zawiera 12 porcji
Wartości odżywcze w 1 porcji :
Kalorie: 80 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcze: 5 g
Węglowodany: 6 g
Błonnik: 1 g
Fit browni
Składniki:
1/4 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
½ szklanki niesłodzonego kakao
5 miarek Koktajl odżywczy Formuła 1 smaku czekoladowym
1 jajko
1 łyżka miodu
1 łyżeczka esencji waniliowej
2/3 szklanki mleka migdałowego
2 łyżki oleju kokosowego
½ szklanki malin do przybrania
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do 180°C. Zmiel płatki owsiane na mąkę, przesyp do miski, dosyp do niej H24 Rebuild Strength i kakao.W osobnej misce ubij jajko, mleko migdałowe i esencję waniliową. Wlej powstałą mieszankę do suchych składników. Na małym płomieniu w rondelku roztop olej kokosowy – gdy będzie płynny, wlej go do masy. Dokładnie wymieszaj. Przełóż ciasto do formy, przybierz malinami. Piecz 18-22 minuty.
Wartości odżywcze w 1/12 porcji :
Kalorie: 63 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 4 g
Węglowodany: 7 g
Błonnik: 2 g