GRZYBOWA ZUPA-KREM
Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 duża cebula, około 150 g (drobno posiekana)
1 ząbek czosnku, posiekany 1 łyżeczka drobno startego imbiru
300 g posiekanych grzybów (dowolnych) 200 ml
niskotłuszczowego mleczka kokosowego
2 porcje (12 g) Odżywki białkowej F3
700 ml bulionu warzywnego o obniżonej zawartości soli
Pieprz
Sposób przygotowania:
W rondlu na małym ogniu podsmaż na oliwie cebulę i czosnek, dopraw pieprzem. Przykryj i duś, aż cebula zmięknie, a następnie dodaj pokrojone grzyby i imbir. Gotuj bez przykrycia
na średnim lub dużym ogniu, aż grzyby się ugotują W misce wymieszaj mleczko kokosowe z Odżywką białkowa F3 i bulionem. Zalej nim grzyby i doprowadź do wrzenia. Duś na wolnym ogniu przez 2 minuty, a następnie zmiksuj zupę i przypraw do smaku.
Produkt zawiera 1 porcji
Wartości odżywcze w 1 porcji:
Kalorie: 147 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 7 g
Błonnik: 2 g