Raj dla fanów pizzy !
Składniki:
- 240g fasoli (może być biała fasola z puszki)
- 2 jajka
- cebula
- ząbek czosnku
- 34g siemienia lnianego (3 łyżeczki)
- 60g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz, oregano
Składniki na farsz:
- 50g zmielonego szpinaku
- 100ml jogurtu naturalnego/sojowego
- Sól, pieprz
- Może dodać również inne dodatki tj. podduszone pieczarki
Przygotowanie: Cebulkę kroimy w kosteczkę, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy cebulkę, czosnek, jajka, fasolę po odsączeniu z zalewy, siemie lniane i przyprawy. Wszystko porządnie miksujemy blenderem i wylewamy do silikonowej formy. Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut.