INSPIRACJE / Przepisy / 11 lutego 2019

Fit PIZZA na fasolowym spodzie

Raj dla fanów pizzy !

Składniki:

  • 240g fasoli (może być biała fasola z puszki)
  • 2 jajka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 34g siemienia lnianego (3 łyżeczki)
  • 60g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, oregano

Składniki na farsz:

  • 50g zmielonego szpinaku
  • 100ml jogurtu naturalnego/sojowego
  • Sól, pieprz
  • Może dodać również inne dodatki tj. podduszone pieczarki

Przygotowanie: Cebulkę kroimy w kosteczkę, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy cebulkę, czosnek, jajka, fasolę po odsączeniu z zalewy, siemie lniane i przyprawy. Wszystko porządnie miksujemy blenderem i wylewamy do silikonowej formy. Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Jadźwingów 2
Warszawa

606 228 038 | kontakt@poradniaeffecta.pl