INSPIRACJE / Przepisy / 6 listopada 2018

PIECZONA DYNIA

Tak przygotowana dynia może być smacznym i zdrowym dodatkiem do dania głównego lub przekąską. Stanowi też podstawę puree, z którego możesz przygotować pyszną zupę, lub inne dania.

  • 1 dynia hokkaido
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu/ 2 łyżeczki suszonego
  • sól himalajska – wg uznania
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • Opcjonalnie: ostra i słodka papryka, pieprz
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni
  2. Przekrój dynię na pół, usuń łyżką wewnętrzną część z pestkami i pokrój dynię w „paski”
  3. Połóż kawałki dyni na blasze wyłożonej papierem. Posyp solą, rozmarynem, majerankiem, skrop oliwą
  4. Wstaw do piekarnika na ok. 20-25 minut, w zależności od grubości kawałków.
  5. Zajadaj!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Jadźwingów 2
Warszawa

606 228 038 | kontakt@poradniaeffecta.pl