INSPIRACJE / Przepisy / 6 listopada 2018

CIASTECZKA Z DYNIĄ

Składniki:

  • 1 szklanka daktyli (tyle samo wody)
  • pestki dyni (ok. 3 łyżki)
  • siemię lniane (ok. 4 łyżki)
  • sezam (5 łyżek)
  • cynamon (4 łyżeczki)
  • orzechy włoskie (100g)
  • dynia (2 szklanki pokrojonych w kostkę kawałków)

Wykonanie:

Dynię obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu potrzebną ilość blendujemy na gładką masę. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, a następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą. Z gotowego ciasta lepimy ciasteczka i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na ok. 20min.

p.s Jedną stronę ciasteczka możesz posmarować roztopioną gorzką czekoladą (możesz kawałki czekolady dodać też do ciasteczek)

1 ciastko dostarcza około: 148 kcal |4,6g białka| 10,8g węglowodanów | 9.8g tłuszczu

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i odwiedź naszą Poradnię!

ul. Jadźwingów 2
Warszawa

606 228 038 | kontakt@poradniaeffecta.pl