GAZPACHO
Składniki:
1 ogórek, pokrojony na kawałki
2 porcje (12 g) Odżywki białkowej F3
3 porcje (96 g) Wybornej zupy pomidorowej
2 małe cebule, obrane i pokrojone na kawałki
4 ząbki czosnku, obrane
1 zielona papryka, bez pestek, pokrojona na kawałki
100 ml octu sherry
1 litr ciepłej wody
Sposób przygotowania:
Wymieszaj Wyborną zupę pomidorową w proszku i Odżywkę białkową F3 z ciepłą wodą. Odstawić, by ostygła do temperatury pokojowej. Gdy zupa ostygnie, przelej do blendera, dodaj resztę składników i miksuj przez minutę.
Wstaw do lodówki na godzinę. Podawaj z listkami kolendry bądź natki.
Produkt zawiera 6 porcji
Wartości odżywcze w 1 porcji:
Kalorie: 78 kcal
Białko: 7 g
Tłuszcze: 1 g
Węglowodany: 10 g
Błonnik: 2 g